top of page

Mon, Mar 04

|

Amsterdam

Art Salon Amsterdam, in Dutch

Monthly gathering in an exclusive intimate space in Central Amsterdam, where we bring together like minded culture lovers for a lecture on a current Art Historical theme of interest (linked to exhibitions, commemorative years & topics in the news) and a chance to discuss & socialise. more info below

Registration is closed
See other events
Art Salon Amsterdam, in Dutch
Art Salon Amsterdam, in Dutch

Time & Location

Mar 04, 2024, 11:00 AM – 1:00 PM GMT+1

Amsterdam, Singel, Amsterdam, Netherlands

Guests

About the Event

Note that we are currently only holding sessions in Dutch.

However, we are gauging interest in setting up an English language version of our monthly Art Salons.

Please email Mariska@arthistoricallondon.com to be added to our waiting list.

Met een uitgebreid programma in zowel Londen als New York, kan nu ook een exclusief Nederlands gezelschap maandelijks de kennis en ervaring delen van kunsthistorica Mariska Beekenkamp-Wladimiroff. Deze maandelijkse sessies vinden plaats in intieme setting in Amsterdam centrum en bestaan uit een lezing van een uur en de kans daarna gezamenlijk hierover te praten.

De komende maanden staan de volgende onderwerpen op het programma:

Maandag 04/03/24, 11.00-13.00: Frans Hals

Na een wisselend ontvangst van de tentoonstelling in The National Gallery in London, is het nu tijd voor het Rijksmuseum de gigant van de 17e eeuw te eren ('Frans Hals, zijn tijd ver vooruit', Rijksmuseum 16/02-09/06/24).

Op maandag 4/3 bespreken we wat hem nu zo bijzonder maakte, zijn persoonlijke ontwikkeling en stijl, en waar op te letten.

Maandag 8/4/24, 11.00-13.00: Marina Abramović

Ze was de eerste vrouw die vorig jaar in de Royal Academy in London een 'retrospective exhibition' kreeg, en zoals overal waar zij tentoonstelt ging het gepaard met veel controversie. Dit jaar komt ze naar Nederland met haar overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam (16/03-14/07/24). Bent u er klaar voor?

Op maandag 8/4 zal onze salon gaan over de geschiedenis van deze wereldberoemde kunstenares, wiens carrière in Nederland begon, haar meest baanbrekende werken en hoe deze het beste te ervaren.

Maandag 6/5/24, 11.00-13.00: Ensor

Vlaanderen herdenkt dit jaar dat het 75 jaar geleden is dat deze avant-garde kunstenaar kwam te overlijden. Er zullen daarom verschillende tentoonstellingen, activiteiten en evenementen zijn in Oostende, Brussel en Antwerpen. Bovendien is het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten in Antwerpen natuurlijk weer open na een verbouwing van 11 jaar. Het is prachtig geworden en dit museum heeft een schat aan Ensor werken! Tijd dus om deze bijzondere kunstenaar in het licht te zetten met een lezing en discussie tijdens onze salon op maandag 06/05.

Mocht maandagochtend u niet uitkomen: wij hebben ook een groep op vrijdagmiddag! Kijk op onze kalender voor verdere informatie.

Sessies kosten €20 pp per datum en zijn gelimiteerd tot een select gezelschap van max 15 personen.

Na inschrijving ontvangt u een automatisch gegenereerde e-mail met verdere informatie.

de sessies worden geleverd door Mariska Beekenkamp-Wladimiroff

Tickets

 • Eenmalige sessie

  Dit ticket is voor 1 persoon voor 1 sessie.

  €20.00
  Sale ended
 • Serie van 3

  Dit ticket geeft toegang tot de Salons van 04/03, 08/04 en 06/05/24.

  €50.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share This Event

bottom of page